Villa Records
 

Core Business (2004)
VRCD 006
Louis Stewart (gitar), Egil Kapstad (piano),Terje Venaas (bass) og Eyvind Olsen (trommer)

1. I should care
2. Equinox
3. Manhattan
4. Minority
5. For all we know
6. Titmouse blues
7. Everything happens to me
8. Gone with the wind
9. How deep is the ocean
10. Room 608
11. I can’t get started/You’ve changed.

Spilletiden er ca 71 minutter, og innspillingen er foretatt i Rainbow Studio 4. og 5. oktober 2004.

Hør utdrag fra Core Business på musikkonline.no

Kjøp Core Business på Platekompaniet

Kjøp Core Business på CDON.COM

Louis Stewart er, og har lenge vært, en ledende jazzgitarist i sin sjanger. Sjangeren er jazz, med tyngdepunkt i be-bop tradisjonen. Hans tidligere meritter inkluderer en rekke innspillinger med George Shearing, og han har også spilt med bl.a Benny Goodman, Stephan Grappelli, Ronnie Scott, Ruby Braff, Brad Mehldau, Jim Hall, Pat Martino, Bill Charlap osv. Louis Stewart ble utnevnt til honorør doktor i musikk ved Trinity University, Dublin i 1998.

Han har spilt i Norge ved en rekke anledninger, og vant bl.a Spellemansprisen i 1983 med Laila Dalseth. På Villa Records har han tidligere medvirket på ”Good News” (1986), ”String Time” (1991), ”Joycenotes” (1993).

På ”Core Business” spiller Louis Stewart med det beste av kompetanse i norsk jazz. Han har lenge hatt et ønske om å spille med Egil Kapstad, og grunnen er åpenbar når resultatet av innspillingen høres. Inkludering av Louis’ favoritter Terje Venaas og Eyvind Olsen fører naturlig til at musiseringen baseres på gjensidig respekt for en felles jazztradisjon, og på en høyst personlig innlevelse. ”Time” er alltid første prioritet i dette ”selskapet”, og derfor svinger det i alle hjørner av denne CD’en. En gjennomgående faktor er de forlengede improvisasjoner, som gir musikerne en lett utvidet variasjonsrett i tillegg til sine tolkninger av melodimaterialet.

Anmeldelse Aftenposten 11. januar 2005, terningkast 5
”Møte mellom tvillingsjeler
[…] Etter eget ønske studiomøtte Stewart i slutten av oktober [2004] en annen av Norges fremste solister i veteranklassen, Egil Kapstad, samt to andre musikere han har spilt sammen med, Terje Venaas, bass og Eyvind Olsen, trommer. Sammen tolker de opptil flere jazzikalske gjengangere samt Kapstads ”Titmouse Blues” på glitrende vis – og man opplever Kapstad og Stewart som tilnærmede tvillingsjeler. Riktig så stemningsfullt det hele […] og det hele munner ut i en skjønn kombinasjon av ’I can’t get started’ og ’You’ve changed’ –SK”
Anmeldelse Dagbladet 5. januar 2005, terningkast 5
”Strøkent standardspill ned til minste detalj.
Den irske gitaristen Louis Stewart […] fortsetter sitt platesamarbeid med norske musikere på «Core Business», der Egil Kapstad (piano), Terje Venaas (kontrabass) og Eyvind Olsen (trommer) er tilstedeværende med vitale veteraners uforstyrrede autoritet i hver takt og tone. Repertoaret er standard og nesten-standard, fra langsomtflytende ballader som «For All We Know» og «Everything Happens To Me» til Coltrane-blues («Equinox») og Kapstads drivende ditto, «Titmouse Blues». En Kapstad/Stewart-duett («Can't Get Started/You've Changed») avrunder denne uhyre sympatiske og velspilte runden med levende, melodiøs bop/mainstream-tradisjon. -TM”
Anmeldelse Rana Blad 2005, terningkast 5
”Anbefales!
[…] Det er en rekke klassikere som "For All We Know", "How Deep Is The Ocean", " Manhattan" og "Gone With The Wind" vi kan meske oss med både som god swing og sobre toner som ligger i de lave deler av skalaen. Anbefales. -BS"
Anmeldelse Puls desember 2004
”[…] Når han nå dukker opp i et klassisk kvartettformat, har jeg en liten mistanke om at Stewart ikke kan ha det så mye bedre. Sammen med pianolyrikeren Egil Kapstad, som Stewart har ønska å spille med lenge, den altfor underkjente trommeslageren Eyvind Olsen og bautaen sjøl på bass, Terje Venaas, har tydeligvis Stewart hatt ei hyggestund av de sjeldne i supertekniker og gitarist Jan Erik Kongshaugs Rainbow Studio i Oslo. Her er det åpenbart fire sjelsfrender som har satt hverandre stevne – fire musikanter som er født og oppvokst med et bebop – tonespråk, som kan det og som elsker det den dag i dag. Om det dreier seg om ballader, temposaker, standardlåter eller originalmaterialespiller ingen rolle. Alt er gjort med den største innlevelse og interaksjon og ikke minst SMAK!!!! Her blir det ikke flytta fjell, her blir det bare spilt usedvanlig vakker og tidløs musikk. Det holder lenge det! -TH”
Anmeldelse Dagsavisen januar 2005
”[…] Med Louis Stewarts elegante, lette gitarspell på topp svingar det som det skal av denne plata. -RH”

Kontakt: info@villarecords.no