Villa Records
 

Utgivelser på Villa Records:

Spring River
Spring River (2008)
VRCD 009
Håvard Graff (piano), Knut Mikalsen (gitar)
Piano-gitar er en gjennomprøvd sammensetning i jazzen. Graff-Mikalsen har allikevel valgt en litt annen vinkling enn vanlig, ved at det meste av musikken er skrevet spesielt for anledningen. Det svinger av det hele uten bass og trommer. Håvard Graff har komponert og har arrangert mesteparten av låtene, mens det er funnet plass til tre standardlåter som er omarrangert.
Les mer...

Karbon-Karbon EP
Karbon-Karbon - Karbon-Karbon EP (2006)
VRCD 008
Jørgen Thorstvedt (vokal), Lars Mikalsen (gitar)
Karbon-Karbons debut-EP inneholder fem komposisjoner i genren alternativ rock. Orkestreringen inkluderer vokal, gitar, og en rekke møysommelig programmerte trommer og synther.
Les mer...

Paradoxal Intervention (2005)
VRCD 007
Louis Stewart (gitar), Knut Mikalsen (gitar)
Jazz med to gitarister og et antall gitarer. Louis Stewart, irsk jazzgitarist med internasjonal berømmelse og hans ivrigste norske tilhenger, Knut Mikalsen, i et litt uvant format, med kun gitarer, alene uten bass, trommer og annet ’kjøkkenutstyr’. Tittelen inviterer til en viss fred fra omgivelsenes stadig mer høylytte musikalske lydtrykk. Herrene Stewart og Mikalsen har altså valgt å gå i motsatt retning på denne innspillingen, med vekt på det det akustiske.
Les mer...

Core Business (2004)
VRCD 006
Louis Stewart (gitar), Egil Kapstad (piano),Terje Venaas (bass) og Eyvind Olsen (trommer)
På ”Core Business” spiller Louis Stewart med det beste av kompetanse i norsk jazz. Han har lenge hatt et ønske om å spille med Egil Kapstad, og grunnen er åpenbar når resultatet av innspillingen høres. Inkludering av Louis’ favoritter Terje Venaas og Eyvind Olsen fører naturlig til at musiseringen baseres på gjensidig respekt for en felles jazztradisjon, og på en høyst personlig innlevelse. ”Time” er alltid første prioritet i dette ”selskapet”, og derfor svinger det i alle hjørner av denne CD’en. En gjennomgående faktor er de forlengede improvisasjoner, som gir musikerne en lett utvidet variasjonsrett i tillegg til sine tolkninger av melodimaterialet.
Les mer...

Bopalong - Road Song (1997)
VRCD 005
Trond Mathisen (altsax), Jon-Sverre Berg (piano), Dag Einar Aasen (bass), Jens-Ivar Dagestad (trommer), Knut Mikalsen (gitar)
Bopalong er en norsk jazzkvintett som ble startet i 1995. Bandet spilte bl.a på Guiness Jazz Festival i Cork i 1997, Molde Jazzfestival i 1998 og Oslo Jazzfestival i 1999, samt på storbandfestivalen i Sandvika i 2002 og 2003. Bandet spilte også på storbandfestvalens cruise i 2004. I en rekke år spilte bandet fast hele året på musikk-kafeen ”Prammen” i Sandvika. CD’en ”Road Song” ble innspilt i Idefagskolens studio i Tønsberg i 1997 med Johnny Sareussen som produsent. Terje Rypdal spiller gitar på fire av CD’ens 13 spor.
Les mer...

Joycenotes (1993)
VRCD 004
Louis Stewart (gitar), Knut Risnæs (tenorsax og fløyte), Nils Jansen (altsax og fløyte), Roy Nicolaysen (trompet og flugelhorn), Henryk Lysiak (piano), Kåre Garnes (bass), Ole-Jacob Hansen (trommer), Jens-Ivar Dagestad (perkusjon), Knut Mikalsen (gitar)
Dette er et konsertopptak fra en fremførelse i Sandvika kino 5. september, 1992. Verket, som er skrevet av gitaristen Louis Stewart til hundreårs-jubileet for James Joyce’s fødsel i 1982, består av seks musikksekvenser med vekselvis fremføring av utdrag av James Joyce’s ’Ulysses’. Utdragene leses av Lars Andreas Larssen.
Les mer...

String Time (1988/1990)
VRCD 003
Louis Stewart (gitar), Knut Mikalsen (gitar), Terje Venaas (bass), Ole-Jacob Hansen (trommer)
Innspilt i to porsjoner, først i august 1988, så i februar 1990 – begge ganger i Rainbow studio med Jan-Erik Kongshaug som tekniker.
Les mer...

Louis Stewart & 4sure - "Good News" (1986)
VRCD 001

Louis Stewart (gitar), Knut Mikalsen (gitar), Sjur Bræin (piano), Sture Janson (bass), Jens-Ivar Dagestad (trommer)

Dette er en utgivelse fra 1986, innspilt i det legendariske Roger Arnhoff lydstudio i Oslo. Louis Stewart spiller seg rett inn i en femstjerners ”Excellent” omtale i Downbeat Magazine (May 1988). Innleggsboken I CD’en inneholder faksimile av omtalen fra Downbeat, og en transkripsjon av Louis Stewarts solo på “Dream Dancing”. Utgivelsen i 1986 var på vinyl, og CD-versjonen kom i 1998 (executive producer Martin Gulliksen).

Les mer...

Kontakt: info@villarecords.no